Terápia Flow
Integrált terápiás szemléletmód

Komplex képzés terapeutáknak, segítőknek és a segítő szakma iránt érdeklődőknek

A képzésen nem egy terápiás módszert, hanem egy komplex terápiás gondolkodásmódot sajátíthatsz el, amit terápiás foglalkozásokon, a segítő és mentálhigiénés szakmában, coaching folyamatokban, illetve az önismereti út rengeteg állomásán felhasználhatsz.

FAR regisztrációs szám: K/2024/065712

A 2 hétvégés képzés időpontja: 2024. november 16 - 17. és november 30. - december 01.

A képzés online is végezhető.

A koránkelő 50% kedvezmény még elérhető az első 20 jelentkezőnek, legkésőbb július 31-ig!

A Terápia Flow lényege

A Terápia Flow átvilágítja a terápiák módszertanát, komplex személetmódot és hatékony megoldásokat nyújt azok számára, akik nem elégszenek meg egy vagy néhány terápiás módszer használatával, hanem a leghatékonyabb eszköztárral szeretnének rendelkezni. A képzés segít megérteni, hogy mikor melyik terápia, illetve terápiás eszköz miért lehet hatékony.

Amit elvihetsz a kurzusról

1, A terapeuták jelentős része nem ismeri a három alapvető terápiás működési rendet, mivel az akadémiai oktatásban elsősorban és kiemelten a kognitív terápia az irányadó. Csakhogy az összes eszköz közül hatékonyságában messze nem ez a legerősebb.

2, A képzésen felállítjuk a hatékony terápiás eszközök sorrendjét. A sorrend alapján könnyedén dönthetünk arról, hogy milyen terápiás helyzetben milyen eszközt használjunk.

3, Bemutatjuk és elmagyarázzuk a működőképes terápiás eszközök képletét. Ebből a képletből indul ki minden változás.

4, Bemutatjuk mire képes a terápia és mire nem. Megtanítjuk a terápián belül visszajelző eszközök használatát. Tehát bemutatjuk, hogyan adja ki a terápiás folyamat, hogy az adott eszközzel vagy eszköztárral a kliensben van-e esély a változtatásra.

5, Bemutatunk egymástól látszólag független terápiás iskolákat, amelyek a megfelelő felfogás és eszközhasználat mellett könnyedén összevonhatóak és remekül kiegészíthetik egymást akár egy folyamaton belül.

Végigmegyünk az összes valóban működő terápiás módszeren

Integrált szemléletmód

A terápia szó jobbító, gyógyító eljárást jelent. Ugyanakkor a terápia egyfajta gondolkodásmódot is jelöl. Egyáltalán nem mindegy, hogy kognitív terápiát, művészetterápiát, csoportterápiát, illat-, légzés, vagy hangterápiát alkalmazunk. Bár rendkívül érdekes téma az orvosi értelembe vett fizikai és gyógyszeres terápiákról itt, ezen a kurzuson nem ejtünk szót.

 

Ahhoz, hogy egy terápiát kifejlesszünk vagy megtanuljunk együtt kell gondolkodunk és fejlődnünk a terápiás eljárás folyamatával. A terápia egyszerre gondolkodásmód, fejlődési út és technikák gyűjteménye. Ráadásul a terápiás úton egyszerre fejlődik az alkalmazó terapeuta és a terápiát elfogadó-befogadó kliens. A terápia azon túl, hogy segítő eljárás, sokszor önismereti út is.

 

Ugyanakkor mára annyi terápiás iskola, irányzat és felfogás létezik, hogy ember legyen a talpán, aki el tud igazodni ebben az útvesztőben. Mivel a terápia nem csak technikák gyűjteménye, hanem gondolkodásmód is, így előfordul, hogy ugyanazt vagy nagyon hasonló technikát használnak különböző felfogású iskolák és hatásukat sokszor teljesen másképpen magyarázzák.

 

Azok számára, akik bepillantottak már ebbe a rendszerbe komoly kihívást jelenthet leválasztani a valóban hatékony terápiás működésmódokat, az elmélettől és a filozófiától. Ezen a kurzuson a jól működő terápiás technikákat szétválasztjuk és egy olyan rendszerbe foglaljuk, ami minden terápiás iskola számára elősegíti a leghatékonyabb működést.

A képzésen...

Megértjük a kliensek típusait és céljait
Rálátást kapunk a terápiás felfogások típusaira és céljaira
Megértjük a mentális zavarok okát és kialakulásuk menetét
Felfedezzük a paradox hatás jelentését
Megtanulunk együtt dolgozni a paradox hatással
Új módszerekre kapunk rálátást
Megtanuljuk mérni a kliens munkabírását a folyamatban
Elmélyedünk a transzállapotok különböző szintjeiben
Megértjük a technikák hatásmechanizmusait
Megtanuljuk a leghatékonyabb technikákat
Mélyebben megértjük az eddig elsajátított módszereinket
Összerakjuk a saját integrált eszköztárunkat

ONLINE IS VÉGEZHETŐ

A KÉPZÉS SZEMÉLYESEN VAGY ONLINE VÉGEZHETŐ

Ha szeretnél online csatlakozni, annak nincs sem térbeli, sem időbeli akadálya, hiszen a képzés anyaga számodra és a képzés személyes résztvevői számára is, elérhető a képzés ideje alatt.

A képzés tematikája

01

I. hétvége

• lehetőségek vs. korlátok
• terápiás rendszerelmélet
• jelek és jelzések a folyamat előtt
• a terápiák képletrendszere
• struktúratágítás
• nyelvhasználat
• terápia analízis (kognitív, hipno, holisztikus)
• hatékony technikák a gyakorlatban
• klienscél elemzés a gyakorlatban
• az 5-8 működő rendszer
• hibajavítás

02

II. hétvége

• a terapeuta öndefiníciója
• terápiás meggyőzéstechnika
• paradox struktúra
• tévedések a terápiában
• jelek és jelzések a folyamatban
• terápiás kvinteszenciák
• tévútrendszer felszámolás
• traumák kialakulásának felfedezése
• csoportos technikák
• térhasználat, térenergia
• holisztikus terápia

Az árképzésről

Évek óta várok arra, hogy elindíthassam ezt a képzést. Csakhogy ehhez egy olyan partner kell, aki jártas a hivatalos, akadémiai terápiákban, jól is műveli azokat, de közben érzi, sőt tudja, hogy van más is ezen kívül, amivel érdemes foglalkozni. Olyan embert kerestem, aki szemellenző nélkül képes ránézni a segítő szakmára. Dr. Bártfay Rékával hosszú évekkel ezelőtt találkoztunk először, de mostanra érett meg a szakmai kapcsolatunk, hogy végre elindíthassunk egy olyan közös kurzust, ami át-és fölülírja az eddigi piaci tapasztalatokat.

 

Kimondhatjuk, hogy a terápiás képzések rendkívül drágák. Általában egy módszerre koncentrálnak, ami vagy passzol hozzád vagy nem, vagy megfog vagy nem, vagy tetszik vagy nem. A képzések – talán  éppen azért, hogy sok pénzt lehessen értük kérni – elnyúlnak és rengeteg bennünk az üresjárat. A gyakorlati oktatás általában szimbolikus, szakmai utánkövetés pedig nincs. Ez nem lenne baj, ha örökké fiatalok lennénk, nem lenne munkahelyünk, családunk, millió más teendőnk, mint ülni egy képzésen, amit azért nyújtanak, hogy többet fizessünk. Azután hosszú évtizedekig lehetnénk tanulók és ráérnénk a szakmai tapasztalatokat egy emberöltő alatt összegyűjteni.

 

Csakhogy tapasztalatom szerint nem érünk rá. Ebben az országban és a világban is rengeteg a segítő pályán jártas szakemberre lenne szükség, aki ért ahhoz, amit csinál. Most egy olyan kurzust hoztunk létre, ahol egy nagyon komplex terápiás rendszer gyorsan, hatékony lépésekben elsajátítható. Feltéve persze, ha nem vagy teljesen kezdő. Ha soha nem találkoztál még a segítő szakmával, akkor ez a képzés nem neked való. Válaszd inkább az Átfogó hipnózisképzést vagy a Holisztikus hipnózisképzést.

 

A mi tanfolyamunk egyedülálló, és nem hasonlítható össze más, hasonló jellegű programokkal. A képzés struktúrája úgy lett kialakítva, hogy gyorsan és hatékonyan sajátítsátok el a szükséges ismereteket és készségeket, miközben meghagyjuk a mellébeszélést és az időpazarlást más tanfolyamoknak.

 

Az árképzésnél arra törekedtünk, hogy időt és energiát is spóroljunk. Mivel ezen az intenzív képzésen tizenhat különböző modult fogunk átadni (4 modul/ nap), széthúzhattuk volna ezt mondjuk nyolc hétvégére rengeteg kávészünettel. Helyette fókuszált, pontosan induló és kiszámítható tempójú oktatást tartunk. A képzés anyagát mindenki megkapja online, akik további foglalkozásokat szeretnének, azok számára az online clubban ez elérhető lesz a képzés befejezése után. Mindezért elég két hétvége költségeivel számolni. Ha segítő, terapeuta, coach vagy más hasonló pályán mozgó szakember szeretnél lenni vagy már az vagy, akkor – ahogyan az összes többi képzésünkre is igaz – ennél jobb ár-érték arányú szakmai képzést nem fogsz találni a témában.

A képzés ára

A két hétvégés TERÁPIA FLOW képzés teljes ára 180.000 Ft

KEDVEZMÉNY ÉS RÉSZLETFIZETÉS
50% kedvezménnyel 90.000 Ft a teljes képzési díj, amennyiben legkésőbb 2024. július 31-ig jelentkezel és benne vagy az első 20 főben!

Jelentkezz és utalj előleget 18.000 Ft-ot a jelentkezéseddel egyidőben de legkésőbb július 31-ig!

A többit ráérsz később:
4 x 18.000 Ft
2024. augusztus-2024. november között, minden hónap 15-ig
(Egyösszegben is fizetheted)

A képzés időpontjai

01

I. hétvége
2024. november 16-17.

2024. november 16-17.

02

II. hétvége
2024. november 30.-december 01.

2024. november 30.-december 01.

AZ ONLINE RÉSZVÉTELRŐL

HA NEM TUDSZ SZEMÉLYESEN JELEN LENNI, SEMMI GOND CSATLAKOZZ ONLINE!

Ha szeretnél csatlakozni a képzéshez, annak nincsen sem tér, sem időbeli akadálya hisz a képzés anyaga számodra és a képzés személyes résztvevői számára is, elérhető a tanfolyam ideje alatt.

Ha tudsz személyesen vegyél rész a tanfolyami napokon, mert úgy tanulhatsz a legtöbbet. Az online anyag mindenki számára elérhető lesz, annak is aki személyesen vesz részt rajta. A képzés szempontjából sem árban, sem bármi másban nem teszünk különbséget élő jelenlevők és online résztvevők között.

A képzést nem streameljük, tehát nem adjuk élőben és nem a nyers, élő felvételeket tesszük elérhetővé. Vágást és szerkesztést követően a könnyen követhető formátum elérhető egy védett szerveren. Ennek szakmai és etikai megfontolások mellett az az oka, hogy az élő online követés alkalmából túl sok lenne a holtidő, úgy mint a pl. ebédszünet, gyakorlatok stb.

Végigmegyünk az összes valóban működő terápiás módszeren

A Terápia Flow Képzésen végigmegyünk az összes valóban működő terápiás módszeren. Ez elsőre talán őrültségnek hangzik, hiszen annyi van. Nincs! Nagyjából 5-8 működőképes felfogás létezik végtelen számú technikával, aminek a jelentős része lényegét tekintve ugyanaz.

Például a családállítás, a pszichodráma, a szomatodráma, a térállítás egytelen közös elemből a térenergia használatából fejlődött ki. Az, hogy ez után a különböző felfogású alapítók különböző iskolákat és ezzel együtt másfajta gyakorlatot dolgoztak ki, az teljesen normális. Mint ahogyan az is, hogy a tovább fejlődés része lett az egymás hiteltelenítése, az üzleti érdekek beáramlása az oktatóképzésbe, és így lassan ugyanaz a dolog rengeteg táborra szakadt, akik sokszor esküdt ellenségei a hasonló módszert használóknak és oktatóknak. Gondolhatnánk azt, hogy legalább például a családállítók irányzatában a képviselők között harmónia és egyetértés uralkodik, de ekkor óriásit tévednénk. Sőt lehetséges elmenni úgy két családállító foglalkozásra, hogyha nem mondják meg, nem jövünk rá, hogy ugyanaz az iskola.

Ugyanez a helyzet más terápiás rendszereknél is. A káosz hatalmas és mivel a piac állandóan új terméket követel, ezért ugyanazt csomagolják újra, sokszor ugyanazok. Ha a piacon megjelenő évi többezer a témában megjelenő könyvet alaposan megvizsgálnánk, ebbe az 5-8 rendszerszintű felfogásba szortírozhatnánk szét.

Praxis építés, praxis fejlesztés, továbbképzés

Nagyon nagy a valószínűsége, hogy miután elvégezted a Terápia Flow képzést, tovább szeretnéd magad fejleszteni szakmailag vagy a praxisod tekintetében vagy akár mindkettő egyszerre. A segítő szakmában az a szép, hogy akárhol is tartasz mindig lehet továbblépni fölfelé. Miután megszerezted az okleveled, több lehetőség közül is választhatsz majd. Minden kurzus végén szoktunk tartani mesterkurzusokat vagy valamilyen egyéb továbbképzést, amiben olyan szakmai és egyéb titkokat tárunk fel, aminek az elsajátításához szükséges az alapismeretek magabiztos használata. Ezekről a kurzusokról a képzésen tájékozódhatsz.

Fontosnak tartjuk a pénzügyi és marketing ismeretek is, amiről szintén mindig van mit tanulni. Bár nem rendszeresen, de tartunk élő előadásokat, képzéseket ebben a témakörben is. Ugyanakkor, hogy minden témában megfelelő színvonalú utánkövetést kaphassanak az Akadémia hallgatói elindítottuk az Omyno Online Club-ot. A Clubtagok ezen a platformon minden szükséges továbbképzésre beiratkozhatnak, továbbá részt vehetnek egy olyan club életben, amit az élő képzéseken nem tudnak megadni. Azért hoztuk létre az Online Clubot, hogy minden olyan információt, ami az élő képzéseken nem tudunk átadni, elérhetővé tegyünk.

A KURZUS VÉGÉN

A képzésről többféle oklevelet kapsz:

Magyar nyelvű oklevél ami igazolja, hogy elvégezted a Terápia Flow képzést.

A magyar nyelvű oklevél elsősorban azok számára lehet fontos, akik itthon szeretnének üléseket vezetni.

Nemzetközi regisztráció - feláras. Választható abban az esetben, ha szeretnél nemzetközi regisztrációt.

Tanúsítvány a FAR által regisztrált felnőttképzésről

Mivel a képzést Magyarországon, a magyar szabályozásnak megfelelően végzed, az itthoni felnőttképzés is tanúsítja. atnfolyam elvégzését. A képzés nem minősül külön szakmának és egészségügyi tevékenységre nem jogosít.

Egy új karrier lehetősége - A képzés elvégzése után semmi sem állja útját egy új karrier elkezdésének.

A képzés oktatói

hipnózis instruktor
meditáció oktató
légzésterapeuta
holisztikus mentor
az Omyno Akadémia alapítója

Salinger Richárd
mentálhigiénés szakember

Első diplomámat az ELTE bölcsészkarán szereztem. A 2009-ig íróként, forgatókönyvíróként, reklámszakemberként dolgoztam. Az évtized végére érdeklődésem a gondolkodási rendszerek tanulmányozása felé fordul. Többek között elvégeztem az American School of Hypnosis hipnoterapeuta, majd hipnózis instruktor képzését, illetve a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés szakember képzését. Az írás mellett terápiák kifejlesztésével, a meditáció európaiak számára is könnyen használható technikáinak továbbfejlesztésén dolgozom.

Dr. Bártfay Réka
pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos

1995-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi karán. A diploma megszerzése után a SE Pszichiátriai Klinikáján kezdtem dolgozni, mivel érdeklődésem már az egyetemista éveim alatt a pszichiátria, pszichológia, a lelki és testi működések összefüggései felé fordult. Éreztem, hogy a testi elváltozások hátterében kell lennie valamilyen lelki folyamatnak, elakadásnak, még ha ezt nem is igazán tanították az egyetemen. Megszereztem a pszichiátriai , majd a pszichoterápiás szakvizsgát.
Mindemellett oktattam, kutattam, ahogy ezt egy egyetemi klinikán elvárják. De a gyógyítás volt az, amit szenvedélyesen műveltem, és egyre több pszichoterápiás technikát tanultam meg( kognitív-, viselkedés-,dinamikus rövidterápia, hipnózis, EMDR, pszichodráma, KIP, NLP, autogén tréning, személyközpontú terápia, sématerápia)mert az volt a benyomásom, hogy a különféle technikák, különböző módon közelítenek egy-egy problémához,és igazából ezek integrációja , amit legeredményesebben használni tudok terápiáim során.

Jelenleg az állami ellátásban is dolgozom, mint pszichiáter főorvos (dr. Vass László EgészségügyiIntézmény), emellett magánpraxisban egyéni és csoportterápiákat végzek.

kognitív viselkedésterapeuta
hipnoterapeuta
család és párterapiás tanácsadó
sématerapeuta
egyetemi előadó

HELYSZÍN
1066 BUDAPEST, MOZSÁR U. 2. EMELETI RENDEZVÉNY KÖZPONT

2024.

november 16 - 17.
november 30. - december 01.

10:30-17:00

SZERETNÉK JELENTKEZNI ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KAPNI A KÉPZÉSRŐL

  Adatkezelési tájékoztató*

  Hírlevél

  A Hipnózis Akadémia a megadott adatokat csak és kizárólag az újdonságokról, eseményekről szóló hírek közlésére használja. Bármikor meggondolhatod magad és megváltoztathatod a döntésed. Ha nem szeretnél több levelet kapni, vagy az adataid törlését szeretnéd kérni, kattints a leiratkozási linkre, vagy írj nekünk a hipnotizalunk@gmail.com címre. Mi minden esetben tiszteletben tartjuk a döntésed! Amennyiben elfogadod a feltételeket, kérlek kattints a jelölőnégyzetekre. Köszönjük a hozzájárulásod!

  KÉRDÉSED VAN?

  VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

  Torma Krisztina
  Telefon: +36 30 889 3020
  E-mail: omynoakademia@gmail.com

  TÁJÉKOZTATÁS

  Tájékoztatjuk a képzéseink iránt érdeklődőket, hogy egészségügyi tevékenységet nem végzünk. Képzéseink és szolgáltatásaink a szellemi jóllétet segítik elő. Bármilyen más jellegű (pl. pozitív irányú lelki vagy egészségügyi) változást sem kizárni, sem ígérni nem áll módunkban.

  Szolgáltatásainkat mindenki saját felelősségére veszi igénybe, saját mindenkori testi-lelki-szellemi állapotának figyelembe vételével.
  A kedvezményes időszakban a jelentkezők létszáma maximalizálva van, így aki ebben az időszakban jelentkezik és akciós helyet foglal, de mégsem tud részt venni a későbbiekben a képzésben, nem áll módunkban visszaadni a képzés díját, mivel a képzés teljes egészében online is végezhető így sem tér sem az idő nem akadály.