fbpx

Bemutatkozás

 

Miért tanítok hipnózist?

 

Mikor hipnózist kezdtem tanulni legnagyobb megdöbbenésemre rengeteg technika és módszer köszönt vissza korábbi tanulmányaimból. Azt tapasztaltam, hogy a spirituális, ezoterikus iskolák, pszichológiai irányzatok legnépszerűbb technikái jellemzően megtalálhatóak az általános hipnózis oktatás valamelyik szintjén.

Akármit is szeretnél megtanulni, bármilyen spirituális, önsegítő, motivációs vagy pszichológiában használt technikát, ha az a módszer működik, valódi sikerekhez vezet, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy hipnózis alapiskolában megvan ennek a technikának vagy módszernek a megfelelője, legfeljebb másképpen hívják.

Azért tanítok hipnózist, mert nincs másik ennyire széleskörűen felhasználható és sallangmentes módszer az alapok – és sokszor a haladóbb szintek – elsajátításához. Használható, ha csupán magadon szeretnél segíteni vagy bárki máson. Kitűnő alap a spirituális vagy pszichológiai tanulmányokhoz és bármilyen stílushoz, módszerhez, iskolához könnyen adoptálható kiegészítő eljárás is lehet.

Sajnos a hipnózis elevezés még mindig sokak számára a, teljes kontrolvesztés képzetét vagy a színpadi hipnózis nem mindig népszerű előadásait jelentik. De a hipnózis ennél sokkal-sokkal, több. Szeretném ha tudnád, hogy széleskörű tapasztalataim alapján, ha valódi önfejlesztésre vágysz, biztos lehetsz benne, hogy – egy bizonyos szintig – a hipnózisnál, egyszerűbb, hatékonyabb és meggyőzőbb módszert nem fogsz találni.

 

 

Könyveim

 

 

 

Villám önéletrajz

 


Honnan indultam? Hova érkeztem?

 

Engem különösebben soha sem érdekeltek a gyanús tanok. Idegesített és mind a mai napig idegesít a spirituális ömlengés. Sokkal ijesztőbbnek találom, ha valaki valamilyen isten nevében hülye, mintha csak úgy saját felelősségére.

Nagyon korán eldöntöttem, hogy író leszek és még be sem fejeztem az egyetemet már népszerű és keresett író voltam. Szorgalmasan tanultam az emberről, foglalkoztatott a pszichológia és a taoizmus, de csak annyira amennyire egy írónak ez a szakmájához szükséges.

Aztán bekopogtatott a változás – erről sokat írok a könyveimben – és rá kellett jönnöm, hogy elkerülhetetlenül tovább kell fejlődnöm. Csakhogy nem tudtam, merre induljak el.  Az útkeresés évei sokáig tartottak különösen, hogy elég hisztis voltam, mert már úgy gondoltam, találtam egy utat, igazán nem örültem, hogy másikat kell keresnem. Meglátogattam egy csomó látót, jóst, jógaiskolát, a legkülönbözőbb terapeutákat és gurukat. Hosszabb-rövidebb tanfolyamokat végeztem és évekig tanultam különböző terápiás módszereket.

Mivel új dolgokat tanulni mindig is szerettem, nem jelentett problémát a rengeteg információ. Ezzel párhuzamosan kidolgoztam egy energetikai módszert, aminek az a neve; Omyno. Egy szűk évtizede indítottam el a magánpraxisomat, ami nagyon sikeres. Magas gyógyulási aránnyal és sok hálás vendéggel büszkélkedhetek. Előadásokat, tanfolyamokat tartok és igyekszem minél több helyre eljuttatni a gyakorlatban jól működő módszereket és az ezzel járó gondolkodásmódot. Itt tartok most.

 

Salinger Richárd
író, terapeuta, hipnózis oktató

Bemutatkozás - Hipnózis akadémia