Hipnotikus kommunikáció akadémia

Társalgási készségek és kommunikáció fejlesztés az alapoktól egészen a professzionális szintig

Értsd meg magad és másokat, kommunikálj meggyőzőbben, érthetőbben, hatásosabban. Lásd meg a szavak mögötti igazi üzeneteket és elsősorban tanulj meg figyelni magadra és a beszélgetőtársadra.

Tanulj meg hipnotikus nyelven kommunikálni!

Ha szeretnél sikeressé válni, tanulj meg azon a nyelven beszélni amire embertársaink valóban hallgatnak .

Minőségi beszélgetés, minden helyzetben

Ha szeretnéd, hogy:

- meggyőzőbb legyél minden helyzetben
- a közönség élvezze az előadásodat
- a mondanivalódra odafigyeljenek
- amit mondtál, azt megjegyezzék
- tudd, mikor és hogyan kell hallgatni
- elvarázsolj bárkit a szavak erejével
- a beszélgetőpartnereddel igazi kapcsolódás alakuljon ki
- jobban megértsd, amit mondani akarnak neked
- észrevedd a fontos jeleket a kommunikációban
- sokkal jobb kapcsolatba kerülj magaddal és másokkal
…akkor téged érdekelhet ez a képzés

Mit tanulunk?

A jó kommunikációhoz nem kellenek extra képességek. Az első lépésekhez elég pár trükköt megtanulnod, ezek kellő magabiztosságot adnak ahhoz, hogy a következő szintre lépj. Itt újabb trükköket és technikákat sajátíthatsz el. Néhány alakalom után te leszel a legjobban meglepődve, hogy mennyit fejlődött a kommunikációd és ezáltal a kapcsolatod a környezeteddel.

Magasabb szinteken azután megtanulod, hogy bár a trükkök (például a nyitómondatok vagy az ugrató- vagy hívószavak) nagyon fontosak, de sokkal fontosabb a figyelem. A másikra figyelni önmagában a legtöbb embernek nem könnyű. Ezen a képzésen azonkívül, hogy megtanulsz sokkal jobban fókuszálni, azt is megtanulod, hogy egy beszélgetés alatt mire kell figyelned. Ettől persze azonnal sokkal könnyebb lesz minden.

Az értő figyelem mellett természetesen rengeteg mesterfogást és módszert is megtanulunk. Elsajátítjuk a könnyed csevegésindítás technikáit és megtanulunk olyan nyitó, összekötő és zárómondatokat, amelyek még akkor is hatásosak, ha a beszélgetőpartner jártas a hipnotikus beszédtechnikában. És persze nem utolsó sorban végre megértjük az eddig érthetetlennek hitt kommunikációs helyzetek mélyebb logikáját.

A beszélgetés művészetének elsajátítása automatikusan magában rejt egyfajta magabiztosságot, mert elvezet az élet és a saját életed sokkal mélyebb megértéséig. Biztosan történt veled már, hogy váratlanul egy olyan beszélgetés kellős közepében találtad magad, amiben úgy érzeted, hogy „ennek itt most van értelme”. Ez a beszélgetés jó érzés neked, jó érzés a beszélgetőpartnereidnek, valahogy fontos dolgok történnek most veletek. Csak azt nem tudtad, hogyan jutottatok a beszélgetésben idáig.

Ahogyan a golyó arrébb gurul, ha megüti egy másik golyó, a víz megfagy a hidegben vagy az avar belobban a tűző napon, ugyanígy a szóhasználatnak, az előadásnak, a beszélgetésnek és meggyőzésnek is megvan a maga fizikája és kémiája. A társalgás fizikája láthatóbb és érthetőbb, a szóhasználat kémiája elvontabb láthatatlanabb és sokkal nagyobb benne az átalakulás lehetősége. Ha megismered a nyelvhasználat alkímiáját egészen másképpen fogod látni a világot, mint mielőtt belekezdtél a tanulásba.

Bemutatkozás

A szavak ereje és a nyelvhasználat már nagyon korán elsőszámú érdeklődési területté vált az életemben. Mindig is imádtam írni és olvasni. Írni annyira, hogy már az általános iskolában szinte minden ünnepélyen az én szövegemre épült a műsor. Első drámámat huszonkét évesen mutattuk be az akkori Egyetemi Színpadon, aztán egy évre rá a Merlin színház következett és harminc éves koromra már megjártam rengeteg nyelvvel professzionálisan foglalkozó szakmát, a szinkrondramaturgtól a reklámszövegíróig. Közben volt néhány nagyon sikeres és néhány nagyon sikertelen próbálkozásom a könyvpiacon, a televíziózás és a nagyjátékfilmek világában is. Mégis, amikor a hipnotikus nyelvhasználattal találkoztam teljesen megdöbbentem. Egész életemben a szavak erejével igyekeztem hatást gyakorolni mindenkire és erre tessék, kiderül, hogy nyugaton évtizedekkel járnak előttem professzionális hipnotizőrök, terapeuták és reklámszakemberek. Gyorsan elolvastam minden itthon elérhető könyvet a témában, aztán elmentem néhány főleg külföldi tanfolyamra. Ezek sokszor nagyon érdekesek voltak, de a nyelvhasználatról szóló képzések mindig két nagy téma köré építkeznek. Az egyik a terápia, a másik az értékesítés, vagy – szebben fogalmazva – a meggyőzés. Ezek fontos dolgok és én magam is használom, illetve tanítom a jelentősen továbbfejlesztett módszertant és a hozzájuk kapcsolódó technikákat. De nekem fontos, hogy megtanuljunk egyszerűen csak beszélgetni, minden helyzetben, mindenkivel, bármiről. Ettől az életünk sokkal könnyebbé és harmonikusabbá válik. Ha érdekel röviden a szakmai pályafutásom kilikk a videóra.

A történeteknek elképesztő ereje van...

...csupán érteni kell hozzájuk

Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan használd a nyelvet a céljaid elérésére, megtanulhatod továbbá, hogyan változtatják meg a történetek az emberek gondolkodását, érzéseit, viselkedését, hitét, tetteit, szokásait, akár az egész személyiségét. Neked nem kell mást tenned, csupán megértened, hogy egy jó és hatásos történet hogyan és milyen szavakból áll össze.

Mi a valóság?

Hogyan beszélgessünk?

„A valóság a megismerő személyétől teljesen függő, mivel egyéni megismerési képességei adják meg a végső következtetéseit. Eszerint mindenkinek saját valósága van, ebben él és minden tettben, amikor a valóságával kapcsolatba kerül, azt alakítja is tudat alatt (ösztönösen); gondoljunk a természet, emberek, önmagunk megismerési folyamatára. Minden hatással van mindenre, amivel kapcsolatba kerül. Eszerint folyamatosan változó. Természetesen ez nem zárja ki a végső, teljes, ember számára fel nem fogható valóság létezését, anyagi voltát, és kizárólagosságát.”

Wikipédia

„A beszélgetés mestere nem egy külső, elképzelt valóságról társalog, hiszen tudja, hogy ez csak részben érdekli a beszélgetőpartnerét. A beszélgetés mestere már arról a valóságról társalog, ami a másikban aktívan él és amit igaznak hisz. A beszélgetés nagymestere ebben a valóságban nem csak jól tájékozódik, de képes változtatásokat is elérni csupán a szavak erejével.„

Neked érdemes-e jelentkezni?

Tanár vagy? Terapeuta? Eladó? Lelkész? Menedzser? Nő- vagy férficsábász? Taxis? Politikus? Álmodozó? Futár? Ingatlanügynök? Vagy valami más? Az itt, ezen a képzésen nem fontos. Itt az a fontos, hogy szeretnél-e jobb lenni abban, amit csinálsz? Ha igen, szeretnél jobb lenni, akkor érdemes jelentkezned. Ha még nem tudod, hogy miben is szeretnél jobb lenni, akkor először találd meg és csak utána érdemes ezt a képzést elkezdened.

A hipnotikus kommunikációtól egyszerűen jobb leszel abban, ami már vagy. Így képessé válsz elindulni egy olyan fejlődési úton, amit most ebben a pillanatban talán el sem tudsz képzelni. Mert valószínűleg ebben a pillanatban elképzelésed sincsen arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy sokkal-sokkal jobban kommunikáló önmagadban.

A képzésnek tehát nem célja, hogy új szakmai irányt mutasson neked, de mindenképpen hozadéka, hogy a kommunikációd tiszta, érthető, hatásos és meggyőző legyen a munkádban és a magánéletedben egyaránt.

 

Ez a képzés csak azoknak szól, akik már felismerték, hogy a sikerhez, az álmok beteljesítéséhez, sőt a szeretet igazi kinyilvánításához is rendkívül fontos, hogy hatékonyan és a céljaidat támogatóan használd fel a szavak erejét.

Ha nem tudsz jól kommunikálni, ki mondja el helyetted, hogy te mit szeretnél?

Tananyag

01

A kommunikáció célja
Kommunikációs blokkok feloldása
Társalgási stratégia építése
Story telling - történetmesélés
Hipnotikus nyelvi minták
Hívószavak keresése
Hitrendszer feltérképezése
Nyitómondatok

02

A csend ereje és használata
Ugratószavak
Hanghordozás
Asszertivitás
Záró mondatok
Mélyebb rétegek
Hitrendszer a szóhasználatban
Motiváló nyelvhasználat
Mellélépés

03

Átfogó társalgási stratégia
Az udvarlás és a csábítás nyelve
Figyelemfejlesztés
Helyes szóhasználat idegen környezetben
Érzelmek megszólítása
Transzállapot – mini transz
Kifogáskezelés
Vonzalomirányítás

Megéri-e ez a képzés az árát és a befektetett időt neked? 

Ez a legfontosabb kérdés. Honnan fogod tudni, hogy neked érdemes-e jelentkezned?  A válasz egyszerű, ha úgy érzed, hogy a kommunikációd 20%-os javulásával már komoly sikereket érhetnél el, akkor érdemes jelentkezned, mert ennél egészen biztosan jelentősen többet fogsz elérni már a 3-4. alkalommal.

Ha úgy érzed, hogy a kommunikációd javítása reménytelen, akkor ne jelentkezz, mert ehhez a képzéshez kell némi önmagadba és a fejlődésedbe vetett hit, bár nem ez az elsődleges kritérium.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy pénzügyileg megéri-e neked, akkor gondold végig, hogy mitől leszel sikeresebb a jövőben, és ha tudsz ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldást, akkor ne habozz, választd azt.

Ha tetszik a dolog, de szeretnéd kicsit jobban megérezni miről is van szó, akkor a legokosabb, ha gyorsan jelentkezel a bő egy órás felvételi beszélgetésre, mert ott a bemutatkozó beszélgetésen kívül a program része, hogy máris elkezdjük a gyakorlást így tökéletes képet kapsz arról, hogy mi is fog történni veled két hetente két órában. Ez az alkalom pedig ingyenes.

Ha most úgy érzed, szeretnél továbbmenni, akkor ne mérlegelj, a felvételi beszélgetés után sokkal több információval fogsz rendelkezni, igazán nem kockáztatsz semmit. Ha úgy érzed, hogy ez az egész valamiért neked nem való, akkor a legokosabb, ha nem töprengsz tovább, hanem meghagyod a szabad helyeket másoknak. Talán egy alkalmasabb időpontban találkozunk.

A felvételi beszélgetés

"Beszélgetni fogunk, nem történik semmi más"

Egy bő óránál nem hosszabb...

A felvételi beszélgetésre jelentkezéshez ki kell töltened egy regisztrációs űrlapot, amelyen négy időpont közül választhatsz. Ezek egyikét bejelölve foglalhatsz időpontot.

A felvételi a Zoom alkalmazáson keresztül zajlik majd. A beszélgetés telefonon és számítógépen keresztül egyaránt lebonyolítható és kötetlen hangvételű. Tehát csupán egy bő órát kell kiszakítanod a napból. Nem kell sem borotválkoznod sem sminkelned előtte, fodrászhoz se menj, ez kommunikációs tanfolyam, nem az számít, ki milyen szép.

Ha neked egyik időpont sem megfelelő, akkor az űrlapra írd meg, hogy neked mely időpont jó. Ha elegen összegyűlnek és még marad hely a képzésen, akkor igyekszünk a legnépszerűbb választott időpontokra újabb felvételit kiírni.

Előre látható felvételi időpontok

2020.08.27. 18:30 | 2020.09.01. 18:30 | 2020.09.03. 17:00 | 2020.09.03 19:00

Mi fog történni a felvételi beszélgetésen?

A beszélgetés két részből áll és csoportosan zajlik. Az első részben rövid bemutatkozást követően mindenki elmondja, mit várna a képzéstől, mik a céljai, felteszi az esetleges kérdéseit. A felvételi második szakaszában kommunikációs helyzeteket oldunk meg. A felvételire nem kell készülni, elméleti anyag nincs. Ez nem vizsga, hanem kölcsönös bemutatkozás, amelynek a végén még bármelyik fél visszaléphet a hosszabbtávú együttműködéstől. Kérünk titeket, hogy ne készüljetek és ne aggódjatok, mert bár valószínűleg már a felvételin sokat fogtok tanulni magatokról és a kommunikációról, itt arról szó sincs, hogy valamilyen nagy megmérettetésen kell átesnetek. Beszélgetni fogunk, nem történik semmi más.

Tandíj

A képzés díja 80 000 Ft / teljes féléves képzés

A tandíj részletekben is fizethető 40 000 Ft szeptemberben, 20 000 Ft októberben illetve 20 000 Ft novemberben.

Időpontok

A képzést minden második héten csütörtökön tartjuk 18:30-20:30-ig online

01

Első időpont
2020. 09. 17. csütörtök. 18:30

További időpontok 10.01.; 10.15.; 10.29.; 11.12.; 11.26.; 12.10.; vizsga: 2021.01.07

A kommunikáció három szintje

Alapszinten jól kommunikálni azt jelenti, hogy ki tudod fejezni magad. Haladó szinten azt jelenti, úgy tudod magad kifejezni, hogy a másik – bárki is az - meg is ért, hiszen te is érted őt. Professzionális szinten pedig azt jelenti, hogy megtanulsz azonnali érzelmeket kiváltani és így minden mondatoddal nem csak a másik tudatát és az értelmét, hanem a szívét és az érzelmeit is eléred. Erre tanít meg ez a képzés.